Webservices

Dankzij het internet komt er steeds meer informatie beschikbaar waar bedrijven direct hun voordeel mee kunnen doen. De techniek om informatie van internet in je eigen systemen te gebruiken loopt via webservices. Leer welke webservices nu al ondersteund worden door In2CRM.

Webservice beheren

Hieronder staan een aantal webservices die we al geconfigureerd hebben met In2CRM. Omdat wij ook niet weten wat er morgen beschikbaar komt, hebben we een universele interface ontwikkeld. Zo kun je zelf je eigen webservices toevoegen aan In2CRM.

Postcode/huisnummer

Deze webservice zorgt ervoor dat elke geldige combinatie van postcode en huisnummer een volledig adres teruggeeft. De service werkt alleen voor Nederlandse adressen. Je kunt de service gebruiken bij adresvelden en postcodevelden.

Kamer van Koophandel

Je kunt naar relaties zoeken bij de Kamer van Koophandel. Als het bedrijf gevonden wordt, worden de gegevens van de KvK overgenomen.

Adhoc

Een speciale koppeling met de Kamer van Koophandel wordt gemaakt via Adhoc. Met deze webservice kun je zoeken naar relaties op meer dan 15 criteria. Je kunt selecties direct importeren in In2CRM eventueel met contactpersonen. De Adhoc koppeling is de meest eenvoudige manier om nieuwe adressenbestanden in In2CRM op te nemen.

Kredietinformatie

Via de webservices van Artradius, Graydon, Creditsafe en Dunn and Bradstreet kun je complete financiële rapportages opvragen vanuit In2CRM. Deze rapporten zijn prijzig. Gelukkig voorkomt In2CRM dat hetzelfde rapport vaker wordt opgevraagd. Je kunt namelijk een periode opgegeven hoelang data van een webservice geldig is.

Google Places

Bij het invoeren van een nieuwe relatie, zoekt In2CRM gelijktijdig via Google Places. De resultaten komen, terwijl je typt, in beeld. Selecteer het juiste bedrijf en de relatie wordt aangemaakt. De volgende stap is dat gekeken wordt naar werknemers van het nieuwe bedrijf. Dat doen we met de LinkedIn Companies webservice. Selecteer jouw werknemers en de contactpersonen worden aangemaakt.

LinkedIn

Je kunt personen koppelen aan hun LinkedIn profiel. Zo worden ontbrekende gegevens inclusief foto aangevuld en wordt duidelijk of je al geconnect bent. Bovendien zie je elkaars shared connections.

Facebook

De koppeling met Facebook zorgt dat de CRM gegevens aangevuld worden, inclusief foto.

Twitter

Ook Twitter koppel je aan je contacten. Ook hier zie je of je elkaar volgt.

Klout

De Klout webservice laat zien hoe invloedrijk jouw contacten zijn op Social Media

MarktSelect

De koppeling met MarktSelect zorgt dat adresselecties opgenomen en onderhouden kunnen worden.

In2CRM ontsluiten met de In2CRM webservice

Je kunt met webservices ook informatie uit In2CRM beschikbaar stellen aan andere pakketten.

Een voorbeeld daarvan is de webservice om aanmeldingen op je website door te geven aan In2CRM. Een ander voorbeeld is de koppeling met onze online enquêtes.

ShortURL

Deze webservice zorgt dat URL’s omgeleid worden via een speciale server van In2CRM, s.in2crm.nl. Hierdoor worden kliks geregistreerd.

Getwebclicks

Deze webservice zorgt ervoor dat centraal geregistreerde kliks worden omgezet naar de eigen database.

Afmelden

Deze webservice verzorgt het proces waarbij ontvangers zich kunnen afmelden van een e-mailing.