25 C’s van CRM

De C van Consistentie

Ken je het verhaal van de haas en de schildpad?

Er waren eens twee vrienden, een haas en een schildpad. De haas stond bekend om zijn snelheid en de schildpad stond bekend om zijn traagheid. De schildpad was extreem traag. Op een dag, terwijl ze aan het kletsen waren, begon de haas de schildpad uit te lachen vanwege zijn traagheid. De schildpad was een beetje geïrriteerd, maar zei met een glimlach “ik ben misschien traag, maar ik kan je verslaan in een race.”

De haas was verbaasd dit te horen. Hij dacht dat de schildpad volkomen dwaas en totaal onbewust van wat hij niet kon doen, zelfs niet in zijn wildste dromen. “Maak je een grapje?”, zei de haas verbijsterd. ‘Ik hoop dat je niet serieus bent’.

‘Ik meen het heel serieus. Ik weet zeker dat ik je er uit kan lopen,’ zei de schildpad. Toen de haas de schildpad zo serieus zag, zei hij: “Oké, in dat geval zullen we een scheidsrechter aanwijzen en een locatie voor het evenement regelen.”

Ze namen afscheid, om elkaar weer te ontmoeten op de afgesproken datum.

Een rat werd aangesteld als scheidsrechter. Een groot veld naast de rivier werd geselecteerd voor de ongewone race en een grote boom, ongeveer een kilometer verwijderd van het rattenhol, werd als de winnende post beschouwd.

De rat stond klaar om te fluiten en de race te starten. De schildpad en de haas stonden gespannen aan de startlijn.
En de race begon.

De haas steeg razendsnel op en rende al snel uit het zicht naar de finish. Ondertussen begon de schildpad in een zeer langzaam tempo aan de race. “Arme schildpad,” dacht de rat, “de haas zal de race zonder twijfel winnen en de lengte van het veld tien keer rennen voordat de schildpad het zelfs maar 1 keer kan dekken. Helemaal geen wedstrijd!”

De haas moet ongeveer een halve mijl hebben bereikt toen hij stopte om te zien waar de schildpad was. Hij keek terug. De schildpad was niet te zien. “Oh hij is ver achter, ik kan hem nog niet eens zien. Ik denk dat ik hier wacht tot ik hem kan zien en dan zal ik de resterende afstand rennen. Ik ga lekker even in het gras rusten.” Zei de haas tegen zichzelf.

De haas at en dronk wat water en ging in de schaduw van een boom liggen om te wachten en toe te kijken. Al snel bracht de koele lucht van de rivier hem in diepe slaap. De schildpad daarentegen bleef langzaam maar gestaag bewegen.

De haas heeft lang geslapen. Toen hij wakker werd, keek hij om zich heen en de schildpad was nergens te bekennen. Hij voelde zich uitgerust en besloot daarom de race uit te rijden.

Toen hij de finish naderde, werd hij meer en meer verbaasd. De schildpad had de finish al bereikt. De haas had de race verloren. Hij aanvaardde de nederlaag genadig. Daarna maakte hij nooit meer grapjes over de schildpad of zijn traagheid.

Moraal van het verhaal: als je alles hebt wat je nodig hebt om te winnen, is het enige wat je er van kan weerhouden de race te winnen, een gebrek aan volharding in je inspanningen.

Discipline
Consistentie zit hem in de kracht van herhaling. Je gaat herhaaldelijk dezelfde dingen doen om een gewenst resultaat te bereiken. Kleine dingen die elke dag worden herhaald, leiden tot grote prestaties die over langere tijd worden behaald.

Gezamenlijke doelen
Consistentie is een belangrijke factor bij het gebruiken van In2CRM. Regelmatig In2CRM gebruiken, zorgt voor steeds betere resultaten. Elke dag weer.