Betalingsmoraal verslechtert

In Nederland is sprake van een dalende betalingsmoraal. Het betalen van rekeningen wordt steeds verder vooruit geschoven en daarbij neemt de overheid een belangrijke plaats in.    De Nederlandse overheid blijkt de traagste betaler van alle bedrijven in ons land. Een en ander blijkt donderdagavond uit een reportage van het tv-programma EenVandaag.

De recessie wordt als hoofdreden voor het trage betalen genoemd, maar incassobureaus betwijfelen of dat altijd terecht is. Zo ziet incassobedrijf Intrum Justitia een duidelijke stijging van het aantal incassoverzoeken en merkt dat het te innen bedrag hoger wordt. De MKB merkt dat steeds meer bedrijven in de problemen raken door het trage betalen.

Bron: De Telegraaf 10 november 2011.

Maatregelen gevraagd

Het geeft geen goed gevoel om achter je geld aan te moeten zitten. Veel verkopers hebben er moeite mee. Maar zonder geld geen inkomsten en daarom horen betalingen bij een commerciële deal.

Klanten die niet willen of kunnen betalen, geven vaak allerlei redenen. De prijs klopt niet, het product klopt niet, het geld wordt morgen overgemaakt, ze hebben de factuur niet ontvangen. Ach, je kent het wel.

In de praktijk zijn deze redenen vaak moeilijk direct te pareren door debiteurenbewakers. Het betekent dat ze soms met een kluitje in het riet worden gestuurd en eerst navraag moeten doen. Dat kost tijd en is niet professioneel. Het versterkt je positie ook niet.

Gebruik In2DMM

Door gebruik te maken van In2DMM weet je als debiteurenbewaking ineens veel meer. Behalve de eigen afspraken en toezeggingen zie je ook de afspraken die commercie heeft gemaakt. Je ziet zelfs direct of er klachten zijn gemeld.

Het aanmaningsproces wordt snel en professioneel verzorgd. Belacties zorgen ervoor dat de probleemgevallen het eerst gebeld worden en betalingstoezeggingen worden direct gechecked.

Alleen door er boven op te zitten, zorg je ervoor dat jouw facturen in ieder geval wel betaald worden. En In2DMM helpt je daarbij.

Lees meer over de mogelijkheden van In2DMM